MARUBI 2003

60 pjesemarres vijne nga 14 vende te ndryshme te botes, me koncepte e vizione te ndryshme mbi artin e fotografise. Ata vijne nga Shqiperia, Kosova, Mali i Zi, Serbia, Italia, Austria, Kanadaja, Gjermania, Anglia, etj. Juria e aktivitetit e perbere nga fotografi I njohur Albes Fusha, artisti Ziso Kamberi dhe artistja e njohur Prishtinase qe jeton e punon ne Norvegji – Violeta Xhaferri.

Ne listen e pjesmarresve jane Agim Faja, Anisa Bahmi, Agron Hasanaj, Anesti Matka, Agron Mesi, Anisa Allmuca, Ardi Fejzullari, Burim Myftiu, Bashkim Asllani, Bertrand Shijaku, Bevis Fusha, Denis Vogli, Dorina Arapi, Elsa Martin, Eliano Kalemi, Eqrem Luraku, Elvis Cala, Enisa Canaliaj, Fatmir Dardha, Fatjon Ymeraj. Fahredin Spahia, Flutura Laci, Flamur Seferi, Ilir Kaso, Gent Faja, Gezim Panariti, Gezim Bonjaku, Hilmi Halilaj, Jonida Zaharia, Klodeta Buzi, Leonard Voci, Leon Qafzezi, Lori Polena, Lumturi Blloshmi, Liman Cana, Llazi Serbo, Martin Qafzezi, Marketin Pici, Magdalena Cenolli, Silvana Nini, Vangjush Valla, Vigjilenca Sollaku, Menduh Nushi, Mirela KOrriku, Naim Sala, Namik Selmani, Nikolin Baba, Pranvera Shala, Qazim Strazimiri dhe Qerim Vrioni.
Nga Kosova vijne artistet Adriana Nimani, Arbana Hajredinaj dhe Valon Begolli. Nje numer i madh fotografesh vijne nga vende te ndryshme te botes si Chris Pool Great nga Anglia, Eugene Harasim- Rumania, Gerhart Gross – Austria, Gerard Links –Franca, Legs Boelen- Hollanda, Luca Turi – Italia, Marija Jankovic –Serbia, Rudiger Carl Bergman nga Gjermania, Alain Lefort – Kanada, Joton Karahoda dhe Yancy Wright nga USA. Maja Djuric, Brunilda Lekunda nga Mali i Zi.
Punet e paraqitura, jane mbeshtetur mbi konceptet kuratorial, ku plaget e ndryshme sociale mbeshtillen ne frymen e bashkjeteses.

Admirina Peci Illyria

http://www.forumishqiptar.com/printthread.php?t=649&pp=50

TIRANË 5 Prill, 2003

Çelet sonte në mbrëmje konkursi më i rëndësishëm i fotografisë artistike në Shqipëri, “Marubi 2003”. Në këtë edicion do të marrin pjesë 96 artistë, 66 prej të cilëve shqiptarë dhe pjesa tjetër të huaj të ardhur nga vende të ndryshme të botës. Me kurator Ilir Butkën, brenda kësaj ekspozite do të prezantohet Pinhole fotografi në pavionin “Camera Obscura”. Fotografitë e ekspozuara do të vlerësohen nga një juri e përbërë nga Neil Roberts, Ziso Kamberi dhe Qenan Shenaj. Ndryshe nga herët e tjera çmimeve tradicionale, të parit, të dytit, të tretit dhe Fotografia Art, është shtuar dhe çmimi specila Pinhole fotografi, çmimi i medias dhe i kritikës si dhe çmimi i publikut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s