Virtuoziteti ne shoqeri dhe shoqeria virtuale


– nga Ilir Butka

Te spikasesh si individ ne nje shoqeri komunitare si ato perendimore per shembull, sigurisht eshte vyrtyt, por vyrtyti pushon se qeni i tille ne nje shoqeri e cila nuk ka ditur kurre te krijoje komunitet, ku sejcili spikat natyrshmerisht me individualitetin e tij, ne nje shoqeri qe edhe ne flamur shqiponjen e ka me dy koka si te mos mjaftonte nje, por qe sigurisht do te ndihej e perfaqesuar me mire ne qoftese do te kishte pak a shume 3 milion koka. Do kishte disi probleme ne perceptimin e nje krijese te tille me trup shqiponje qe ne vend te kokes do te kishte dicka te ngjashme me nje bisht te fryre kali ku sejcila nga qimet do te perfaqesonte njeren nga kokat e individeve te ketij vendi. Ne qoftese kjo ndonjehere do te ndodhte nuk perjashtohet aspak mundesia qe dikush nga ne te afrohej fare afer bishtit me shpresen per te gjetur ngjashmerine e portretit te tij ne ndonjeren nga qimet.
Ne nje shoqeri te tille kush di te ndertoje komunitet eshte i vyrtytshem dhe kush ben pjese ne komunitet eshte virtuoz, “pike”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s